Press Releases Porsche Cyprus

Press Releases Porsche Cyprus

Τρεις νέες προτάσεις από τη Porsche

Τρεις νέες προτάσεις από τη Porsche

στο σαλόνι του Παρισιού

 

Με τρεις καινούριες εκδόσεις παρουσιάστηκε η Porsche στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι που άνοιξε τις πύλες του την περασμένη βδομάδα. HPanameraSportTurismoConceptήταν η πρόταση που έκλεψε την παράσταση. Πρόκειται για την plug-in εκδοχή της υβριδικής Panamera που παρουσιάστηκε με τον κωδικό «e-hybrid» στο αμάξωμα της και τη μέση τιμή κατανάλωσης να μην υπερβαίνει τα 3,5 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόλις στα 82 γρ./χλμ.

Η Panamera Sport Turismo μπορεί να καλύψει μέχρι και τριάντα χιλιόμετρα με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και να αναπτύξει ταχύτητες που αγγίζουν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα. Παράλληλα, η φόρτιση διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες και οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου φορτίζονται από οποιοδήποτε οικιακό δίκτυο παροχής ηλεκτρική ενέργειας.

 

Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκε και η ολοκαίνουρια CayenneSDiesel. Οι γερμανοί τοποθέτησαν ένα V8 κινητήρα diesel με διπλό υπερσυμπιεστή για να προσφέρουν στον υποψήφιο αγοραστή την ισχυρότερη, μέχρι σήμερα πετρελαιοκίνητη έκδοση του γερμανικού SUV. Αποδίδει 382 ίππους ενώ η ροπή φθάνει τα 850 Nm ροπής. Σημαντικότερο όμως είναι και η κατανάλωση αυτού του κινητήρα που δεν υπερβαίνει τα 8,3 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 218 γρ./χλμ. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πετρελαιοκίνητη Cayenne επιταχύνει από στάση στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα.

 

Τέλος, στο παριζιάνικο Σαλόνι έγινε και η πρεμιέρα των τετρακίνητων εκδόσεων της θρυλικής 911 σε εκδόσεις Coupe και Cabrio. Παρά την τετρακίνηση, η 911 είναι τώρα πιο ελαφριά κατά 65 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχο της και είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Την Carrera 4, που είναι εφοδιασμένη με τον κινητήρων των 3,4 λίτρων και αποδίδει 350 ίππους και την Carrera 4S με τον κινητήρα των 3,8 λίτρων και τους ίππους να φθάνουν τους 400!.

 

10/4/2012

Previous press releases

Previous press releases can be found here.