Press Releases Porsche Cyprus

Press Releases Porsche Cyprus

Έκθεση αφιέρωμα στον Ferdinand Porsche

 

Έκθεση αφιέρωμα στον Ferdinand Porsche

 

Η PorscheAG τιμά το έργο ζωής του Καθηγητή FerdinandAlexanderPorsche διοργανώνοντας μια ειδική έκθεση στο Μουσείο Porsche. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της PorscheAG απεβίωσε στο Salzburg στις 5 Απριλίου 2012, σε ηλικία 76 ετών. Στην ειδική έκθεση δεν παρουσιάζεται απλώς το έργο ζωής του ευφυούς σχεδιαστή, ο οποίος δημιούργησε θρυλικά αυτοκίνητα όπως η 904 CarreraGTS και η Porsche 911, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στον άνθρωπο FerdinandAlexanderPorsche.

 

 Ήδη από τη νεαρή παιδική του ηλικία, ο F.A. Porsche εντυπωσιαζόταν από τα αυτοκίνητα, αφιερώνοντας πολύ χρόνο στο τεχνικό γραφείο και τα συνεργεία εξέλιξης μοντέλων του παππού του, του FerdinandPorsche. Αργότερα, εκτός από την οικογένειά του, αφιερώθηκε με πάθος στο κυνήγι και τη φύση και στη φωτογραφία. Έτσι, για πρώτη φορά οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν προσωπικά αντικείμενα και ιδιωτικές φωτογραφίες από τη συλλογή της οικογένειας Porsche. Στα αντικείμενα περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός πεζοπορίας που χρησιμοποιούσε, ένα μέρος της συλλογής πιπών που διατηρούσε, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, καθώς και ένα μικρό έλκηθρο που σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος για τα παιδιά του.

 

Πέρα όμως από τα διάφορα προσωπικά μικρά εκθέματα του FerdinandAlexanderPorsche, το Μουσείο Porsche εντάσσει στην έκθεση και δύο από τα προσωπικά του αυτοκίνητα: την πρώτη Porsche 904 CarreraGTS και την 911 Carrera 3.2 με το ειδικό εσωτερικό. Κατά την διάρκεια της ζωή του, απολάμβανε συχνά την οδήγηση και με τα δύο αυτά αυτοκίνητα. Επιπλέον, παρουσιάζεται η δημιουργική του περίοδος στο τεχνικό γραφείο και στο "PorscheDesignStudio", το οποίο και μετέφερε στο ZellamSee, δύο χρόνια αφότου το ίδρυσε. Εκτίθενται, για παράδειγμα, κλασικά ανδρικά αξεσουάρ, όπως ρολόγια, γυαλιά και είδη γραφής με τη χαρακτηριστική υπογραφή F.A. Porsche, τα οποία έγιναν παγκοσμίως γνωστά με τη μάρκα "PorscheDesign" που δημιούργησε.

 

 

ΤΕΛΟΣ

7/18/2012

Previous press releases

Previous press releases can be found here.