Menu
Models
Menu
Porsche - Cayenne

Cayenne

Megérkezett a Porsche Cayenne harmadik generációja

A Porsche bemutatta a Cayenne harmadik generációját. A stuttgarti sportautógyártó sikermodellje teljes egészében vadonatúj fejlesztés, aminek köszönhetően még magasabb szintű menetdinamikát biztosít, vagyis még inkább Porsche, mindehhez pedig maximális hétköznapi használhatóság és praktikum társul. Az erőteljes turbómotorok, az új 8-fokozatú Tiptronic S automataváltó, az új futóműrendszerek és az innovatív megjelenítő, multimédiás és vezérlési rendszerek révén a modell még szélesebb skálát képes lefedni a sportosság és a komfort között. Bevezetéskor két friss fejlesztésű hathengeres motor áll rendelkezésre: a Cayenne 3-literes turbómotorja 340 lóerő (250 kW) leadására képes, ami plusz 40 lóerőt (29 kW) jelent az elődhöz képest. A 265 km/h végsebességű Cayenne S 2,9-literes V6-os Biturbo erőforrása 440 lóerőt teljesít (324 kW), vagyis 20 lóerővel (15 kW) izmosabb az elődmodellénél. Az opcionális Sport Chrono csomaggal kombinálva az új Cayenne S álló helyzetből 5 másodpercen belül képes felgyorsulni 100 km/h-s sebességre.

A Frankfurtban bemutatott Cayenne csúcsmodell a sportos teljesítmény tekintetében ismét magasabbra helyezi a lécet a kategóriában. Négyliteres, V8-as biturbó motorja 550 lóerőt teljesít. A fokozott menetdinamikáról számos innovatív technológia kombinációja gondoskodik, mint például az aktív aerodinamika felső légterelővel, elektronikusan vezérelt háromkamrás légrugózás, eltérő méretű abroncsok és új, nagyteljesítményű fékrendszer.

A Cayenne új generációja még közelebb került a sportautó-ikon 911-hez: a megjelenés tekintetében is alaposan továbbfejlesztett SUV például első ízben kapott eltérő méretű gumiabroncsokat az első és a hátsó tengelyen, valamint hátsókerék-kormányzást. Ezeken a sportautós jellemzőkön kívül a szériában járó aktív összkerékhajtás, a Porsche 4D-Chassis Control futómű, a háromkamrás légrugózás, valamint a Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) elektronikus karosszériadőlés-stabilizálás hivatott tovább javítani a menettulajdonságokat. A magasabb alapfelszereltség ellenére elődjénél akár 65 kg-mal könnyebb Cayenne kiváló terepképességei mindeközben változatlanul megmaradtak.

Dinamikus formanyelv: határozottabb fellépés és nagyobb kerekek

Sportos, precíz és letisztult, egyértelműen új, de mégis azonnal felismerhető: a Cayenne formaterve a Porsche aktuális formanyelvének jegyében fejlődött tovább. Az első lökhárító nagyobb méretű levegőbeömlői a magasabb teljesítményre utalnak, míg az új vízszintesen elhelyezett fényforrások a SUV-modellt már álló helyzetben is szélesebbnek és atletikusabbnak mutatják. Az új Cayenne-generáció nem csak ránézésre, de a valóságban is nyúlánkabb elődjénél: változatlan (2.895 mm-es) tengelytávolságához immár 4.918 mm hosszú (+63 mm) karosszéria társul, míg a tetővonal 9 mm-rel húzódik alacsonyabban. A szélesség tükrök nélkül 1.983 mm. Mindeközben a már alaphelyzetben is 770 literes csomagtér befogadóképessége jelentősen, 100 literrel bővült. A korábbiaknál 1 collal nagyobb átmérőjű keréktárcsák – amelyekre a Cayenne esetében első ízben eltérő szélességű abroncsok vannak felszerelve – a fokozott menetdinamikát hivatottak kihangsúlyozni. Az újratervezett, háromdimenziós fényszórógrafikával ellátott és egy vízszintes LED-es fénycsíkkal kiegészített hátsó lámpák között található a markáns, háromdimenziós Porsche-felirat.

A fényszórók tekintetében a Porsche egy új, 3-fokozatú világítási koncepciót kínál: szériában minden Cayenne LED-es főfényszórókkal van felszerelve. A következő lépcsőfok a Porsche Dynamic Light System (PDLS) rendszer, amely már különféle fényszóró-üzemmódokra képes, mint például a kanyarfény vagy az autópálya-fény. A csúcsrendszert az új LED-Mátrix főfényszórók képezik PDLS Plus funkcióval: a fényszórónként 84 darab egyenként vezérelhető dióda teljesen változtatható fényeloszlást és világítási intenzitást kínál. Ez esetben a Cayenne olyan funkciókra is képes, mint például a vakításmentes távolsági fény vagy az adaptív, vakításmentes tábla-megvilágítás.

Közúton gyorsabb, terepen ügyesebb: új Tiptronic S és PTM

A Cayenne a sportosság és a komfort közötti kibővített teljesítmény-spektrumát nem utolsó sorban új 8-sebességes Tiptronic S automataváltójának köszönheti: a kapcsolási idők lerövidültek, ezen felül pedig a rövidebb áttételezésű alsóbb fokozatok egyaránt jót tesznek mind a közúti dinamikának, mind pedig a terepképességeknek. A nagyobb áttételezési lépcsők ugyanakkor egy hosszú 8. fokozatot tettek lehetővé; ez egyenletes haladáskor alacsony fordulatszámokat tesz lehetővé, ami kisebb fogyasztást és csendesebb, nyugodtabb utazást eredményez.

A Cayenne terepen is kiváló képességekről tesz tanúbizonyságot. A programozható Offroad üzemmód révén a vezetőt minden helyzetben tökéletes beállítások támogatják. Az alapbeállítás a közúti program, a könnyű terepezést pedig a talaj függvényében négy üzemmód, a “sár”, a “sóder”, a “homok” és a “sziklás” mód segíti – ilyenkor a hajtásláncot, a futóműveket és a differenciálzárakat az adott helyzethez hangolja a vezérlés. Az összes Cayenne-ben a Porsche aktív összkerékhajtása dolgozik. A Porsche Traction Management (PTM) rendszer a vonóerőt teljes egészében képes változtatni a két tengely között. A Cayenne kiemelkedően sportos menettulajdonságaiban kulcsfontosságú szerep jut az ún. “Hang-on” koncepciónak, mindezek mellett ráadásul az autó minden igényt kielégít a tapadás és a terepjáróképességek tekintetében.

A 911 mintájára: könnyű építésű futómű eltérő méretű gumiabroncsokkal

Az új Cayenne egyetlen konstrukcióban három futómű-koncepciót valósít meg: egy sportautó, egy terepjáró és egy luxusautó az egyben. A kitűzött cél jegyében valósult meg az új könnyű építésű alapfutómű, ami elöl különálló lengőkarokkal dolgozik, hátul pedig egy többlengőkaros megoldást kapott. Egy újabb sportautókra jellemző tulajdonság: a két tengelyen eltérő szélességű, mostantól legalább 19-colos kerekek, amelyek a stabilitást és a kanyardinamikát hivatottak fokozni. A kínálatban számos keréktárcsa található, egészen 21 col átmérőig.

Új fejlesztések: hátsókerék-kormányzás, légrugózás és karosszériadőlés-szabályozás

Az új futómű-kialakítás optimális alapot biztosít az aktív futóműrendszerek számára, amelyeket a Porsche 4D-Chassis Control integrált futómű-szabályozó folyamatosan figyel és szinkronizál. A rendszer valós időben dolgozik, ezáltal a menettulajdonságokat tovább optimalizálja. A PASM aktív lengéscsillapító rendszert leszámítva, ami a Cayenne S-hez szériában jár, az összes futóműrendszer új fejlesztés. A Cayenne kínálatában első ízben szerepel a hátsókerék-kormányzás. Az eddig a 911-ben és a Panamerában bizonyított rendszer javítja kanyarokban az agilitást, valamint magasabb sebességeknél, sávváltások során a stabilitást. Mindezeken felül a mérsékelt fordulókör megkönnyíti a mindennapokban a SUV manőverezhetőségét.

Az új, háromkamrás technológiával dolgozó opcionális légrugózás egyidejűleg képes fokozni a sportosságot és a komfortot, továbbá az opció megrendelésével terepezéskor az elődhöz hasonlóan emelhető a hasmagasság. A sportos vezetési stílus kedvelőit szolgálja az opcionális Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) nevű karosszéria-oldaldőlést szabályozó rendszer is, amely mostanól immár nem hidraulikus, hanem elektronikus technológiát használ – az átállást a nagy teljesítményű 48 V-os fedélzeti rendszer tette lehetővé. A rövidebb reakcióidők még magasabb szintű menetdinamikai precizitást, míg egyenletes haladás során fokozott kényelmet eredményeznek.

Világpremier: Porsche Surface Coated Brake fékrendszer Volfrám-karbid borítással

Az innovatív Porsche Surface Coated Brake (PSCB) fékekkel a sportautógyártó ismét bizonyítja úttörő szerepét a csúcsteljesítményű fékrendszerek terén. A világújdonság, ami opcionálisan az összes Cayenne-modellhez elérhető, Volfrám-karbid bevonattal ellátott szürkeöntvény féktárcsákat takar. A nemes anyag növeli a súrlódási együtthatót és csökkenti a kopást, valamint a fékpor mennyiségét. Optikailag könnyen felismerhető az exkluzív Porsche-fék: a féknyergek fehér fényezést kapnak és a féktárcsák felülete a fékrendszer ‘befékezését’ (bejáratását) követően különösen fényessé válik. A PSCB kizárólag 20- vagy 21-colos kerekekkel együtt rendelhető. A kínálatban a fékrendszerek terén a csúcsot továbbra is az opcionális PCCD kerámia fékrendszer jelenti.

Új Sport Chrono csomag PSM Sport üzemmóddal

Az új Cayenne-ben rejlő menetdinamikai potenciált mostantól még jobban ki lehet használni: a Porsche a Sport Chrono csomagot a sportautók mintaképére fejlesztette tovább, aminek első látható jele a kormánykeréken lévő üzemmódkapcsoló. A Normal, Sport és Sport Plus alapbeállításon felül a járművezető egy egyedileg konfigurálható üzemmódot is választhat, a középső Sport Response gomb megnyomására pedig azonnal teljesítmény-orientált módra kapcsol át a motor- és váltóvezérlés. A Sport Chrono csomag részét képezi a külön kapcsolható PSM Sport funkció is, amelynek köszönhetően a vezető teljes mértékben ki tudja használni a Cayenne-ben rejlő teljes menetdinamikai potenciált.

Az alacsonyabb tömeg kisebb fogyasztást és még nagyobb vezetési élményt biztosít

A sportautóépítés lelke a könnyű építés. A példaképként szolgáló 911 és Panamera mintájára a Cayenne új karosszériája is a könnyűfém és az acél intelligens kombinációjával készül. A külső karosszériaelemek teljes egészükben alumíniumból készülnek, továbbá a padlólemez, az autó elülső része, valamint szinte az összes futóműkomponens is könnyűfém. Igazi technológiai kuriózumnak számít az innovatív lítium-vas-polimer indítóakkumulátor, ami önmagában 10 kg-os tömegcsökkenést eredményez. Összességében a Cayenne üres tömege az előddel összehasonlítva 2.040 kg-ról 1.985 kg-ra csökkent, mégpedig annak ellenére, hogy az alapfelszereltség sokkal bőségesebb lett: mostantól többek között szériában járnak az autóhoz a LED-es főfényszórók, a nagyobb kerekek, az első-hátsó parkolóradarok (ParkAssist), az LTE-telefonmodul WiFi-hotspot funkcióval, a Porsche Connect szolgáltatások, valamint egy előrelátó gyalogosvédelem.

Digitális evolúció: Porsche Advanced Cockpit és új PCM

A generációváltással a Cayenne új fejezetet nyit a járművezető és a gépjármű közötti kapcsolódás tekintetében, a Porsche Advanced Cockpit pedig egyszerre teremt sportos és luxusautós hangulatot a beltérben. A Porsche új kijelző- és vezérlési koncepciójának magját a Porsche Communication Management (PCM) multimédiás-navigációs rendszer legfrissebb generációjának 12,3 col átmérőjű, Full-HD felbontású színes érintőképernyője képezi, ami tavaly debütált az új Panamerában, és amelyen keresztül rengeteg digitális funkció kezelhető intuitív módon – akár beszédvezérléssel. Az alapfelszereltség részét képező Porsche Connect Plus elérést

biztosít az online-szolgáltatásokhoz és az internethez. Ide tartozik például a szériában járó online navigáció is valós idejű közlekedési információkkal. Az új kialakítású középkonzolon a jármű összes főfunkciója dedikált analóg elérést kapott. A többi ‘gombot’ a tervezők harmonikusan integrálták az okostelefonokéhoz hasonlító, üvegoptikájú érintőfelületre; ezek a virtuális gombok akusztikus és haptikus visszajelzést adnak, amikor megnyomjuk őket. A járművezető előtt a Porschékra jellemző módon a középen elhelyezett analóg fordulatszámmérő foglalja el a központi helyet, amit két darab 7 col átmérőjű, Full-HD felbontású képernyő vesz körül, minden további releváns menetadatot és információt kijelezve. A megjelenített tartalmakat a vezető a többfunkciós kormánykerékről tudja kiválasztani. A vezetői segédrendszerek átfogó kínálata olyan tételeket tartalmaz, mint például a hőkamerával dolgozó éjjellátó asszisztens, a sávváltás-segédlet, a táblafelismerő funkciót is magában foglaló sávtartó asszisztens, a torlódás-asszisztens, a ParkAssist parkolást segítő rendszer 360-fokos Surround View kamerával, valamint a távolságtartó tempomatot is tartalmazó Porsche InnoDrive.

Az Ön egyedi Cayenne-je – több személyre szabási lehetőség, több online szolgáltatás

Az új PCM rendszer új szintre emeli a személyre szabás lehetőségeit is. Nem csupán a kezdőképernyőt és a főmenüt tudjuk saját igényeinknek megfelelően kialakítani. Akár hat különálló, egyedi vezetői profilt hozhatunk létre; a profilok nem csak az utastérrel, hanem a világítással, a menetprogramokkal és az asszisztens rendszerekkel kapcsolatos beállításokat is eltárolják. A felszereltség függvényében a vezető például az új Bose® és Burmester® audiorendszerek egyedi beállításait is lehívhatja. Az új Cayenne továbbá mindig online, amikor csak szeretnénk: a szériában járó, integrált LTE-képes SIM-kártya révén rendelkezésre állnak a kibővített Connect Plus szolgáltatások, így többek között az opcionális álló helyzeti fűtés is programozható távolról, egy okostelefon segítségével. Mindezeken felül minden új Porsche Cayenne-ben megtalálható a speciálisan ehhez az autóhoz kifejlesztett Offroad Precision App alkalmazás, ami lehetőséget kínál a terepezések részletes dokumentálására, sőt, az elkészített videófelvételek alapján a sofőrök javítani tudják terepezési képességeiket.

Árak

A Porsche Cayenne harmadik generációja máris rendelhető a Porsche Centrum Budapest márkakereskedésben. Az új Cayenne magyarországi alapára bruttó 79.858,- euró, az új Cayenne S pedig bruttó 98.146,- eurótól, míg a Cayenne csúcsmodellje, a Turbo 138.850,- eurótól startol. Az árak nem tartalmazzák a mindenkor érvényben lévő regisztrációs adót, valamint a kiszállítás költségét.