Press Releases Porsche Cyprus

Press Releases Porsche Cyprus

Μισό εκατομμύριο Porsche CayenneΜισό εκατομμύριο Porsche Cayenne

Μισό εκατομμύριο Porsche Cayenne
στην παραγωγή


Το εργοστάσιο της Porsche με ανακοίνωση του επιβεβαίωσε την παραγωγή μισού εκατομμυρίου Cayenne από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στη Λειψία. Ένας αριθμός που δείχνει καθαρά το μέγεθος της επιτυχίας του μοντέλου στην παγκόσμια αγορά.

Το Porsche Cayenne με τον μαγικό αριθμό 500.000 ήταν σε πετρελαιοκίνητη έκδοση V8 4.2 λίτρων με διπλό τούρμπο απόδοσης 328 συνολικά ίππων και 850 Nm ροπής. Το δυναμικό SUV ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ. και αγγίζει την τελική των 261 χλμ/ώρα. Το εργοστάσιο της Λειψίας μπορεί να φτάσει τα 350 οχήματα παραγωγής, σε ημερήσια βάση, αλλά χρειάστηκαν 10 χρόνια για να φτάσει το μισό εκατομμύριο Cayenne.

«Ξεκινήσαμε την παραγωγή εδώ στο εργοστάσιο με 70 οχήματα την ημέρα. Σήμερα αυτός ο αριθμός πενταπλασιάστηκε λόγω της μεγάλης ζήτησης. Μόνο τον περασμένο χρόνο κατασκευάστηκαν 83,000 Cayenne για να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους σε περισσότερες από 125 χώρες. Ένα σημαντικό ρεκόρ για τη γραμμή παραγωγής εδώ στη Λειψία», δήλωσε ο Dr. Oliver Blume, από τους επικεφαλής στον κατασκευαστικό τομέα της Porsche AG.

Για την ιστορία, το εργοστάσιο της Λειψίας είχε παράξει και παλιότερα το 500.000ο όχημα, το οποίο ήταν ένα πυροσβεστικό Cayenne, αλλά με άλλα μοντέλα όπως την Panamera και την Carrera GT στη γραμμή παραγωγής. Τώρα όμως είναι η πρώτη φορά ενός «καθαρόαιμου» Cayenne να φτάσει αυτό το νούμερο. Το λευκό Diesel Cayenne S με τον αριθμό 500,000 παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του σε ειδική τελετή που έγινε στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λειψία.

ΤΕΛΟΣ

7/18/2013

Previous press releases

Previous press releases can be found here.